QA rådgivning af Vaccinations-bestillingsindlæser
QA rådgivning som sikrede bedre samarbejde, højere kodekvalitet, og hurtigere implementering af vaccinationsbestillingsindlæser
Sundhedsdatastyrelsen skaber sammenhængende sundhedsdata og digitale løsninger til gavn for sundhedsvæsnet. Sundhedsdatastyrelsen fremmer sundheden ved at udstikke fælles strategier, it-arkitektoniske retninger og koordinere den overordnede digitalisering af sundhedsvæsenet. De arbejder med digitale sundhedsplatforme såsom Fælles Medicinkort (FMK) og Den Nationale Serviceplatform (NSP).
Sundhedsdatastyrelsen er opgavestiller og var involveret i vaccinationsindlæserens arkitektur og godkendelse af udvikling inden idriftsættelse.
Sundhed
År 2006
QA af vaccinationsbestillingsindlæser
I et tidspresset, tæt og vellykket samarbejde mellem sundhedsbranchens dygtigste organisationer blev komponenten vaccinationsbestillingsindlæseren udviklet og implementeret. Arosii bidrog med teknisk rådgivning, kvalitetssikring og var bindeled mellem Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut, Testcenter Danmark og eksterne komponentleverandører igennem hele forløbet.
Bindeleddet i et komplekst samarbejde
Inden for få uger blev vaccinationsindlæseren designet, udviklet og idriftsat, hvilket krævede et yderst tæt samarbejde mellem alle parter. Sundhedsfaglighed, politik og jura skulle korrelere med effektiv teknisk udvikling inden for en meget kort tidshorisont.
Arosii har været bindeleddet mellem Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut, Testcenter Danmark og de eksterne komponentleverandører, hvis opgave har været at udvikle vaccinationsindlæseren. Det har været vores fornemmeste opgave at flette to verdeners kompetencer, sprog og abstraktionsniveau sammen til et fælles sprog.
Arosii bidrager med et DevOps mindset, hvilket i dette tilfælde betyder at sikre en samarbejdende, gnidningsfri og inddragende proces mellem design → udvikling → drift.
Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut har fået oversat teknik således at de var i stand til at træffe den rette forretningsbeslutning ud af et sæt af muligheder. Med korte deadlines har vi fået opklaret misforståelser og synkroniseret mellem alle parter, så der kunne træffes hurtige og gode beslutninger.
Samarbejdet mellem komponentleverandøren og Arosii har været defineret af tæt sparring gennem hele forløbet. Med vores erfaring og indsigt i Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Instituttets målarkitektur samt infrastrukturen på den nationale serviceplatform, har vi assisteret komponentleverandøren med udviklingen således at det hurtigere kunne implementeres og idriftsættes. Slutteligt har vi haft en central rolle i at koordinere tekniske aspekter mellem komponentleverandør og driftleverandøren.
Med et fælles mål og en god samarbejdsproces opnåede vi et yderst vellykket resultat.