Selvledende arbejdsplads

360 graders sundhed

Vi skal være på arbejdsmarkedet i mange år, så vi kan ligeså godt passe på os selv og hinanden. Der er derfor blevet igangsat et medarbejderdrevet sundhedsinitiativ. Grundlæggende er det op til hvert enkelt medarbejder at definere, hvordan denne vil arbejde med sundhed. Det har været vigtigt for os at sundhed ikke skal pålægges, men komme fra egen motivation. Det medfører forskellige personlige tiltag og mål, som vi kan dele hvis lyst og inspirere hinanden med.

Medarbejderne arbejder forskelligt med sundhed ud fra et 360 graders perspektiv, hvilket indebærer alt fra eksempelvis mental sundhed, anatomi, socialliv, trivsel, motion, kost og søvn. Arosii støtter op om initiativet ved at stille midler til rådighed så der kan arrangeres workshops og oplæg. Det senest var et 360 graders sundhedstjek af Firmasundhed.nu. Hver medarbejder får selvfølgelig også en individuel sundhedsforsikring som kan benytte, hvis der er brug for en kiroprakter, psykolog eller noget helt tredje.

Et par eksempler på 360 graders sundhed hos Arosii

Mental sundhed

Mental sundhed kommer i mange størrelser. Gennem samtaler reflekterer vi over forskellige problemstillinger og i fællesskab idégenere vi for at finde arbejdsrelateret løsninger, som vi kan arbejde med som arbejdsplads.

Eksempelvis har vi tilknyttet firmasundhed, som afholder workshops for os, hvor vi arbejder med værktøjet InklusionLAB. Det åbner op for mange gode dialoger, som vi efterfølgende kan arbejde med.

Motion

Det er utroligt individuelt hvad der virker motiverende for os når det kommer til motion. Vi har en fælles forståelse for at motion ikke er tvang, men drevet af lyst.

Nogle kan li at løbe og deltager sammen i bl.a. Vinterløbene og DHL. Andre styrketræner sammen i Incubas fitnessrum. Og nogle har det sjovt med motion til hverdag som dommer i floorball, surfer på supboard, cykler i bjergene langs Hammel og tage på lange vandreture.

Fællesskab

Vi er meget opmærksomme på, at sundhed ikke kun handler om motion og søvn, men at det sociale aspekt har stor betydning. Derfor samles vi altid et par gange om ugen til enten fællesspisninger, hvor vi bestiller mad udefra, en farverig øl eller noget helt tredje.

Derudover har vi vores fælles festudvalg, hvor vi eksempelvis arrangere fællestur til musicals, vinsmagninger eller minigolf.

Søvn

Selvom det kunne være hyggeligt at sove sammen, må vi indrømme at denne del ofte overlades til hvert enkelt.

Men søvn er vigtigt, og vi opfordrer alle til at sove på det og komme frisk udhvilet og fyldt med energi hjem til familien.

Kost

Hos Arosii er har vi en meget favorabel frokostordning, som betales via lønnen. Den indebærer frokost fra Incubas kantine, bestillinger udefra som eksempelvis burgere, mexicansk, sandwiches eller små besøg til lokalområdets caféer.

Vi har fokus på en varieret og alt-inkluderende kost. Her er plads til plante- og kødspisere i en skøn samsurium.