Selvledende arbejdsplads

Vi vælger tillid

Vi har tillid højest på dagsordenen. Tillid er en essentiel faktor for at vi lykkedes sammen, tager initiativer og skaber forandringer sammen i Arosii. Tillid og frihed under ansvar beriger vores liv, da det giver plads til det hele menneske.

I 20 år har fokus på tillid hos Arosii gjort det muligt at arbejde hvor som helst og når som helst. Passer det dig at træne lige efter frokosten, handle ind mandag morgen eller hente børn kl. 14? Så gør du bare det. Så længe du overholder de forpligtelser du har overfor kolleger og kunder, er det op til dig, hvordan din hverdag ser ud.

Det giver gladere medarbejdere og utrolig stor commitment og ansvarsfølelse over for organisationen. I tider med stor forandring, oplever vi proaktive og handlekraftige medarbejdere, som får hverdagen til at lykkedes.

Det kræver tillid blandt kolleger at arbejde under disse forhold. Tillid er derfor et værktøj vi arbejder meget med. Vi arbejder med tillid inden for tre akser; empati, logik og autencitet.

Det kræver tillid blandt kolleger at arbejde under disse forhold. Tillid er derfor et værktøj vi arbejder meget med. Vi arbejder med tillid inden for tre akser; empati, logik og autencitet.

Empati

Vi definerer empati som en indre oplevelse og sansning af, hvad et andet menneske oplever og mærker i en given situation. Med empati mærker du altså, hvad et andet menneske mærker.

Empati har det med at placere sig i de kontekster vi som mennesker oftest er i. Det vil sige, at den ikke distribuerer sig ligeligt ud blandt interessenter, men at den afhænger af hvilke mennesker vi bruger mest tid sammen med.

Hos Arosii fokuserer vi derfor på at samles i vores teams eller hele organisationen via daily scrum, videndelingssessioner og faste sociale “stunder” i løbet af en uge, for at sikre vi kommer hinanden ved.

Logik

Vi øver os hele tiden i at lytte og stille spørgsmål, da det er forståelse for hinandens logik, som er en vigtig komponent for at opnå et godt samarbejde. Det nytter nemlig ikke meget at være en god kommunikatør, hvis modtagerne ikke forstår at tilsidesætte sin iver en smule, lytte efter og stille gode spørgsmål. Og det er faktisk en kompetence, som skal øves.

Autensitet

Hos Arosii skal du ikke holde dig tilbage. Hele din personlighed er velkommen, og alle dine skørheder er faktisk noget vi gerne ser udfolde sig.

På nuværende tidspunkt kan vi prale af at have medarbejdere som udøver skoløse dage, plantespisning, kontoryoga, vintershorts mm.

Vi skal være os selv i alle situationer. Når vi er frie til at udtrykke os helt som menneske, er vi simpelthen gladere. og kan udnytte vores talenter og kompetencer optimalt. Med høj autencitet bidrager vi på et højere plan når kompetencer og personlighed mødes, og det kan mærkes positivt i samarbejdet mellem kolleger.

Samlet set er det at højne tilliden blandt hinanden et meget menneskeligt valg, og det kan på papiret virke nemt. Dog handler det i høj grad om at øve sig og udvikle kompetencerne hos hvert enkelt ansat og det kræver et fokuseret mindset hos organisationen. Rigtig god fornøjelse. Det er heldigvis også rigtig sjovt.